Kleuterbos

Reeds vorig schooljaar zijn wij al bezig met de plannen voor het opknappen van het kleuterbos. Daarvoor werken we samen met de vzw Speelokee. Zij helpen ons om het kleuterbos een waar speelbos voor alle kinderen van onze school te maken. Daar zij ook experts zijn op het gebied van veilig spelen, zijn wij dan ook zeer tevreden om met hen samen te werken.

 

Speelokee verzorgt vooral de technische kant. Terwijl wij ouders van de ouderraad met de leerkrachten samen rond de tafel zitten om uit te kienen welke de behoeften van onze kinderen zijn. We proberen alle elementen zoals : ontspannen, bewegen, leren, voelen, proeven, stille momenten, ea… uit te werken.

 

Gedurende dit schooljaar moeten we de eerste stappen kunnen zetten in de uitvoering van onze plannen. Jullie zullen dus algauw het één en ander zien gebeuren. Uiteraard houden we jullie via deze site op de hoogte van het verloop van de werken. Woord en beeld zorgen daarvoor.

 

Bepaalde werken zullen we trachten zelf uit te voeren met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zijn jullie handig en willen jullie graag meebouwen aan ons speelbos, stuur dan een mailtje naar Steven Rigolle, onze werkgroepverantwoordelijke.

 

Onderhoud kleuterbos

Het is belangrijk dat we onze kinderen zoveel mogelijk in een natuurlijke omgeving kunnen laten ontwikkelen. Maar zo’n omgeving, bij ons het kleuterbos, vraagt ook onderhoud. Na het vallen van de bladeren in de herfst, moet het kleuterbos klaargemaakt worden voor de winter. En na de winter, moet het kleuterbos klaargemaakt worden voor onze spelende kinderen in de lente. Ook wij met de ouderraad zetten ons in voor dit onderhoud.

 

Vele handen, maken licht werk en daarom doen wij graag een oproep aan jullie om mee te helpen. Zit tuinieren jullie in het bloed en willen jullie graag een handje toesteken, stuur dan een mailje naar Steven Rigolle, onze werkgroepverantwoordelijke. Breng gerust de kinderen mee, zo leren zij ook milieuvriendelijk om te gaan met de natuur.

GDPR